Dolar 19,0252
Euro 20,5179
Altın 1.191,19
BİST 4.998,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Çok Bulutlu
İstanbul
13°C
Çok Bulutlu
Çar 11°C
Per 14°C
Cum 15°C
Cts 17°C

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Alım İlanı
2 Ocak 2022 6:39 pm
119
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğünden

 

1 – Üniversitemiz akademik birimlerine, 2547 sayılı Kanun ve 12/06/2018 tarihli Resmi Gazete ‘de yayımlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri ile Üniversitemizin Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönergesi esasları uyarınca, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesinde belirtilen şartları sağlamış olmak koşuluyla, aşağıda bölüm ve anabilim dalı itibariyle unvanları belirtilen öğretim üyeleri alınacaktır.
2 – Profesör kadroları daimi statüde olmaktadır. Adaylar Başvuru Dilekçesini http://www.sivas.edu.tr’den temin ederek Başvuru Dilekçe Örneğinde İstenilen Ekli Belgeler ile;
3– Doçent kadroları daimi statüde olmaktadır. Adaylar Başvuru Dilekçesini http://www.sivas.edu.tr’den temin ederek Başvuru Dilekçe Örneğinde İstenilen Ekli Belgeler ile;
4– Dr. Öğretim Üyesi kadrosu için Adaylar Başvuru Dilekçesini http://www.sivas.edu.tr’den temin ederek Başvuru Dilekçe Örneğinde İstenilen Ekli
Belgeler ile Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü’ne müracaat edebileceklerdir.
5 – Başvuruda bulunacak adayların ilanın resmi gazetede yayımlandığı tarihten itibaren 35 (otuz beş) gün içerisinde (Son Başvuru Tarihi: 3 Şubat 2022 – Perşembe) Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü’ne şahsen ya da posta yolu ile başvurmaları gerekmektedir. Süresi içinde yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir. Posta/kargo yolu ile yapılan müracaatlarda yaşanan aksaklıklardan Üniversitemiz sorumlu olmayacaktır. Adayların başvuru dilekçelerinde yazışma adresleri ile telefon numaralarının bildirilmesi gerekmektedir. İlan şartlarına uygun olmadığı anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır.
6 – Profesör unvanı olanlar, Doçent ve Dr. Öğretim Üyesi kadrolarına, Doçent unvanı olanlar da Dr. Öğretim Üyesi kadrolarına başvuru yapamazlar.
7– Doçent kadrolarına müracaat eden adayların “Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Akademik Atanma ve Yükseltilme Kriterleri uyarınca Üniversitelerarası Kurul tarafından oluşturulacak Jürilerce yapılacak olan Doçentlik sözlü sınavından başarılı olmaları gerekmektedir.
8– Yurtdışında alınmış diplomaların onaylı suretleri ile denklik belgelerinin alınmış olması şarttır.
9– Başvuruda bulanacak adayların ilan edilen tek bir kadro ilanına başvurmaları gerekmektedir. Birden fazla kadroya başvuru yapan adayların her iki başvurusu da değerlendirmeye alınmayacaktır.
10– Başvuru adresi: Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü Yenişehir Mah. Kardeşler Cad. No: 7/1, Merkez- SİVAS

NOT:
İlanımıza http://www.sivas.edu.tr web sitesi Duyurular kısmından ulaşılabilir.
SBTÜ Öğretim Üyesi Kadrolarına Başvuru Formu’na,
SBTÜ Öğretim Üyesi Kadrolarına Yükseltilme ve Atanma Yönergesi’ne http://www.sivas.edu.tr web sitesi Duyurular kısmından ulaşılabilir.

 

İLAN EDİLEN KADROLARA AİT BİLGİLER

 

İLAN SIRA
NO
BİRİMİ BÖLÜMÜ ANABİLİM DALI/ANASANAT
DALI/PROGRAM
KADRO
UNVANI
KADRO /
DERECE
ADET İLAN ŞARTLARI
1 Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Kimya Mühendisliği Profesör 1 1 Kimya Mühendisliği alanında lisans, yüksek lisans, doktora yapmış olmak. Doçentliğini Kimya Mühendisliği alanında almış olmak.
2 Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Konstrüksiyon ve İmalat Profesör (*) 1 1 Makine Mühendisliği alanında Doçent unvanı almış olmak.
3 Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Termodinamik ve Enerji Profesör (*) 1 1 Makine Mühendisliği alanında Doçent unvanı almış olmak.
4 Havacılık ve Uzay Bilimleri Fak. Uçak Mühendisliği Hava Aracı Yapıları ve Malzemeleri Doçent (*) 3 1 Uçak-Havacılık-Uzay Mühendisliği veya Makine Mühendisliği Bilim Alanlarından birinde doçentliğini almış olmak. Ve Hava Aracı Yapıları ve Malzemeleri, Katı Cisimler Mekaniği, Kırılma Mekaniği, Kompozit Malzemeler veya Mekanik Titretişimler konularının en az birinde çalışmaları olmak.
5 Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Donanımı Doçent 3 1 Doktorasını Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ya da Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği Anabilim Dallarından birinde yapmış olmak.
6 Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Bilimleri Doçent 3 1 Bilgisayar Mühendisliği lisans mezunu olup, Bilgisayar Mühendisliği alanında Doçentlik unvanı almış olmak. Görüntü işleme, yapay zeka ve derin öğrenme konularında çalışmaları olmak.
7 Havacılık ve Uzay Bilimleri Fak. Uçak Mühendisliği Kontrol Doçent (*) 3 1 Uçak-Havacılık-Uzay Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği veya Elektronik-Haberleşme Mühendisliği veya Makine Mühendisliği alanlarından birinde doçentliğini almış olmak. Hava Araçları Kontrolü, Kontrol Teorisi ve Uygulamaları, Robotik veya Yapay Zeka konularının en az birinde çalışmaları olmak.
8 Havacılık ve Uzay Bilimleri Fak. Uzay Mühendisliği Hava – Uzay Yapıları Doktor Öğretim Üyesi (*) 5 1 Uzay Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği veya Makine Mühendisliği bölümlerinden birinde  Doktora derecesine sahip olmak.
9 Havacılık ve Uzay Bilimleri Fak. Uzay Mühendisliği Uydu ve Uzay Bilimleri Doktor Öğretim Üyesi (*) 5 1 Uzay Mühendisliği, Uçak Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinden birinde Doktora
derecesine sahip olmak.
10 Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Yazılımı Doktor Öğretim Üyesi 3 1 Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Matematik Mühendisliği ya da Matematik lisans mezunu olmak. Doktorasını Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ya da Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği Anabilim Dallarından birinde yapmış olmak.
11 Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Donanımı Doktor Öğretim Üyesi 4 1 Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği, Matematik Mühendisliği ya da Matematik lisans mezunu olmak. Doktorasını Bilgisayar Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ya da Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği Anabilim Dallarından birinde yapmış olmak.
12 Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği Elektrik Tesisleri Doktor Öğretim Üyesi (*) 4 1 Doktora derecesini Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği veya Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği alanında almış olmak. Elektrik Tesisleri alanı üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
13 Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği Elektrik Makineleri Doktor Öğretim Üyesi (*) 3 1 Doktora derecesini Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği veya Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği alanında almış olmak. Elektrik Makineleri alanı üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak.
14 Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik – Elektronik Mühendisliği Elektromanyetik Alanlar ve Mikrodalga Tekniği Doktor Öğretim Üyesi (*) 3 1 Doktora derecesini Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Telekomünikasyon Mühendisliği veya Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği alanında almış olmak. Elektromanyetik alanı üzerine bilimsel çalışmalar yapmış olmak
15 Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Mühendislik Temel Bilimleri Mühendislik Temel Bilimleri Doktor Öğretim Üyesi 5 1 Fizik, Fizik Mühendisliği alanlarından birinden lisans derecesine sahip olmak, Optik metroloji alanında doktora derecesine sahip olmak, aynı alanda bilimsel yayınları bulunmak. Optik sistem
tasarımı ve simülasyonu üzerine çalışmaları bulunmak.

 

(*) İngilizce dilinden “Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi Ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik” in 8. Maddesinin 7. Fıkrasında belirlenen şartlardan birini taşıyor olmak.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.