Dolar 19,1750
Euro 20,7916
Altın 1.214,64
BİST 4.812,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 15°C
Sal 8°C

Selçuk Üniversitesi 201 Öğretim Üyesi Alım İlanı

Selçuk Üniversitesi 201 Öğretim Üyesi Alım İlanı
13 Haziran 2022 9:51 pm
124

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğünden

Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerinde boş bulunan kadrolarına, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği hükümleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru ile İlgili Atanma ve Yükseltme Ölçütleri ve Uygulama Esaslarına göre öğretim üyesi alınacaktır.

2547 sayılı Kanunun 26. maddesinde belirtilen şartları taşıyan Profesör adaylarının; özgeçmişlerini, bilimsel yayınlarını kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, sanat eserlerini, icralarını ve bunlara ilişkin dokümanı, eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora, sanatta yeterlik veya yüksek lisans çalışmalarını, üniversiteye katkılarını kapsayan belge ve bilgileri içeren Selçuk Üniversitesi Öğretim
Üyeliği Kadrolarına Başvuru İle İlgili Atanma ve Yükseltme Ölçütleri ve Uygulama Esaslarına göre hazırlayacakları 6 adet dosya veya 1 adet dosya ile bu dosyadaki belgeleri 6 adet USB belleğe ekleyerek Rektörlük Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta yolu ile başvurmaları gerekmektedir. (Dosyalar haricinde dilekçeye ayrıca Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı web sayfası “Form ve Belgeler” kısmında bulunan belgeler 2 nüsha olarak doldurulacak olup, 1 nüshası bilimsel dosyaya konacak, 1 nüshası da müracaat esnasında verilecektir.)

2547 sayılı Kanunun 24. maddesinde belirtilen şartları taşıyan Doçent adaylarının; Özgeçmiş, Doçentlik Belgesi, Yayın Listesi, Bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 adet dosya veya 1 adet dosya ile bu dosyadaki belgeleri içeren Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru İle İlgili Atanma ve Yükseltme Ölçütleri ve Uygulama Esaslarına göre hazırlayacakları 4 adet USB belleğe ekleyerek Rektörlük Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta yolu ile başvurmaları gerekmektedir. (Dosyalar haricinde dilekçeye ayrıca Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı web sayfası “Form ve Belgeler” kısmında bulunan belgeler 2 nüsha olarak doldurulacak olup, 1 nüshası bilimsel dosyaya konacak, 1 nüshası da müracaat esnasında verilecektir.)

Doçent kadrolarına müracaat eden adayların “Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru ile İlgili Atanma ve Yükseltme Ölçütleri ve Uygulama Esasları” uyarınca ve Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi bir yabancı dil sınavından en az 65 puan almış olmak ya da geçerliliği kabul edilen bir yabancı dil sınavından eşdeğer puan almış olmak gerekmektedir.

2547 sayılı Kanunun 23. maddesinde belirtilen şartları taşıyan Doktor Öğretim Üyesi adaylarının; doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Doktor Öğretim Üyesi başvurularında “Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru ile İlgili Atanma ve Yükseltme Ölçütleri ve Uygulama Esasları” uyarınca Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi bir yabancı dil sınavından en az 65 puan almış olmak ya da geçerliliği kabul edilen bir yabancı dil sınavından eşdeğer puan almış olmak gerekmektedir.

Yukarıdaki şartları taşıyan Doktor Öğretim Üyesi adaylarının; dilekçe, özgeçmiş, doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik belgesi, Yabancı Dil belgesi, bilimsel çalışmalarını ve yayınlarını kapsayan Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru İle İlgili Atanma ve Yükseltme Ölçütleri ve Uygulama Esaslarına göre hazırlayacakları 4 adet dosya veya 1 adet dosya ile bu dosyadaki belgeleri içeren 4 adet USB belleğe ekleyerek İlan edilen birime şahsen veya posta yolu ile başvurmaları gerekmektedir. (Dosyalar haricinde dilekçeye ayrıca Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı web sayfası “Form ve Belgeler” kısmında bulunan belgeler 2 nüsha olarak doldurulacak olup, 1 nüshası bilimsel dosyaya konacak, 1 nüshası da müracaat esnasında ilan edilen birime verilecektir.)


GENEL AÇIKLAMALAR
1. Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.
2. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesindeki genel şartları ve ilanda belirtilen özel şartları taşımaları gerekmektedir.
3. Müracaat eden adayların Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyeliği Kadrolarına Başvuru ile İlgili Atanma ve Yükseltme Ölçütleri ve Uygulama Esaslarında belirtilen koşullara uyup uymadığı Üniversitemizce oluşturulacak “Bilimsel Dosya İnceleme Komisyonu” tarafından incelenecek olup, bu inceleme sonucunda aranan koşulları taşımadığı tespit edilen adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.
4. Yükseköğretim Kurumlarında Yabancı Dil Öğretimi ve Yabancı Dille Öğretim Yapılmasında Uyulacak Esaslara İlişkin Yönetmelik’in 8. maddesinin 7/ç bendi ve bu maddeye 15.11.2021 tarihinde eklenen geçici madde 2’ye göre işlem yapılır.
5. Doçent kadrosuna profesörler, doktor öğretim üyesi kadrolarına profesör ve doçentler başvuramazlar.
6. Başvuru yapan adayların koşullarının uygun olmadığının sonradan anlaşılması halinde atamaları yapılmayacak ve ataması yapılmış olanlar ise iptal edilecektir.
7. Adaylar ilan edilen kadrolardan sadece bir tanesine başvuru yapabilirler.
8. Bakanlar Kurulu Kararları ve mahkeme kararlarınca terör örgütü olarak kabul edilmiş olan FETÖ/PDY, PKK ve DAEŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle herhangi bir irtibatı veya iltisakı bulunmamak.
9. Başvuru süresi 13.06.2022 – 01.07.2022 tarihleri arasında olup, süresi içinde yapılmayan başvurular kabul edilmeyecektir.
10. Başvuru evrakları iade edilmeyecektir.
BİRİM BÖLÜM ANABİLİM DALI / ANASANAT DALI / PROGRAM UNVAN DERECE ÖZEL ŞART
Akşehir Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon İşletme Yönetimi Doçent 3 Doçent unvanını Yönetim ve Strateji alanında almış olmak.
Örgütsel davranış, stratejik yönetim, sosyal sorumluluk ve girişimcilik konularında çalışmaları olmak.
Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi İşletme Yönetim ve Organizasyon Doçent 2 Doçent unvanını Makro İktisat alanında almış olmak. Örgütsel bağlılık, yönetim ve işletmelerde verimlilik, girişimcilik yeni
ekonomi, pandemi ekonomik etkileri üzerine çalışmaları olmak.
Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Uluslararası Ticaret Doçent 1 Doçent unvanını Yönetim ve Strateji alanında almış olmak. Örgütsel davranış, yönetim psikolojisi, insan kaynakları yönetimi ve sosyal bilimlerde araştırma yöntemleri konularında çalışmaları olmak.
Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bilişim Sistemleri Doçent 3 Doçent unvanını Yönetim ve Strateji alanında almış olmak. Dijital girişimcilik, endüstri 4.0, blockchain, örgütsel bağlılık, yenilikçi iş davranışı, duygusal emek konularında çalışmaları olmak.
Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bilişim Yönetimi Doçent 1 Doçent unvanını Kamu Yönetimi alanında almış olmak. Dijitalleşme, e-Devlet, örgüt psikolojisi konularında çalışmaları
olmak.
Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Turizm Rehberliği Doçent 2 Doçent unvanını Yükseköğretim Çalışmaları alanında almış olmak.
Turizm yükseköğretimi ve turizm rehberliği eğitimi konularında çalışmaları olmak.
Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sosyal Hizmet Sosyal Hizmet Dr. Öğr. Üyesi 3 Doktora eğitimini Sosyoloji Anabilim Dalında yapmış olmak. Yaşlılık ve mekân, uluslararası öğrenciler, engellilik, Z kuşağı, gençlik konularında çalışmaları olmak.
Çumra Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Dr. Öğr. Üyesi 1 Bitki Koruma Bölümü lisans mezunu olmak. Doktora eğitimini Bitki Koruma alanında yapmış olmak. Tıbbi bitkiler ve ayçiçeği
hastalıklarında biyolojik mücadele konularında çalışmaları olmak.
Çumra Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Organik Tarım İşletmeciliği Organik Tarım İşletmeciliği Doçent 1 Gıda Mühendisliği lisans mezunu olmak, doktora eğitimini biyomühendislik alanında yapmış olmak ve doçent unvanını biyomühendislik alanında almış olmak. Gıda, tarım ve nanoteknoloji alanlarında çalışmaları olmak.
Dilek Sabancı Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Opera Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini Müzik Eğitimi alanında yapmış olmak. Opera Anasanat Dalı’nda Şan Eğitimi verdiğini belgelemek.
Diş Hekimliği
Fakültesi
Klinik Bilimler Ortodonti Dr. Öğr.
Üyesi
2 Twin-Blok apareyinin dişler üzerindeki etkileri konusunda çalışması
olmak.
Diş Hekimliği
Fakültesi
Klinik Bilimler Pedodonti Dr. Öğr.
Üyesi
2 İmmatür nekrotik dişlerde rejeneratif endodontik tedaviler
konusunda çalışması olmak.
Eczacılık Fakültesi Eczacılık Meslek Bilimleri Farmakognozi Doçent 1 Eczacılık Fakültesi lisans mezunu olmak ve doçent unvanını Farmakognozi alanında almış olmak. Chrysophtalmum türleri üzerine izolasyon ve in vivo antienflamatuvar aktivite konularında çalışmaları olmak.
Eczacılık Fakültesi Eczacılık Meslek Bilimleri Klinik Eczacılık Dr. Öğr. Üyesi 3 Eczacılık Fakültesi lisans mezunu olmak ve doktora eğitimini Klinik Eczacılık alanında yapmış olmak. Gastroenteroloji servisinde ilaçla ilgili sorunlara Klinik Eczacı girişimlerini değerlendiren
çalışması olmak.
Eczacılık Fakültesi Temel Eczacılık
Bilimleri
Analitik Kimya Profesör 1 Akış enjeksiyon analiz ve kromatografi yöntemleri ile yağ analizleri
üzerine çalışmaları olmak.
Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve
Edebiyatı
Arap Dili ve Edebiyatı Dr. Öğr.
Üyesi
3 Arap morfolojisi (sarf ilmi) ve aruz ilmi konusunda çalışmaları
olmak.
Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Arap Dili ve Edebiyatı Dr. Öğr. Üyesi 3 Yüksek lisans ve doktora eğitimini Arap Dili ve Belagatı alanında yapmış olmak. Kur’an’daki dil ve anlatım üslupları ile ilgili
çalışması olmak.
Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Klasik Arkeoloji Profesör 1 Dor Mimarisi alanında çalışmaları olmak.
Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Klasik Arkeoloji Dr. Öğr.
Üyesi
3 Orta Anadolu’da Prehistorik Dönemi araştırmaları yapmak ve bu
dönemle ilgili çalışmaları olmak.
Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Sualtı Arkeolojisi Profesör 1 Doktora eğitimini Sualtı Arkeolojisi Anabilim Dalında yapmış
olmak.
Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Sualtı Arkeolojisi Profesör 1 Doktora eğitimini Sualtı Arkeolojisi Anabilim Dalında yapmış
olmak.
Edebiyat Fakültesi Felsefe Felsefe Tarihi Doçent 1 Doçent unvanını Felsefe alanında almış olmak. Pragmatizm,
hümanizm ve çağdaş Türk düşüncesi alanlarında çalışmaları olmak.
Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı İngiliz Kültürü ve Edebiyatı Dr. Öğr. Üyesi 1 İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü lisans mezunu olmak. Yüksek
Lisans ve Doktora eğitimini İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında yapmış olmak. İrlanda ve goller şiiri üzerine çalışmaları olmak.
Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Karşılaştırmalı Edebiyat Doçent 1 Doktora eğitimini Karşılaştırmalı Dil Edinimi alanında yapmış
olmak. Karşılaştırmalı dil edinimi ve karşılaştırmalı medyalar arasılık alanlarında çalışmaları olmak.
Edebiyat Fakültesi Psikoloji Endüstri/Örgüt Psikolojisi Dr. Öğr. Üyesi 4 Psikoloji lisans mezunu olmak, yüksek lisans ve doktora eğitimini Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında yapmış olmak. İş elim süreç ve yöntemleri, iş gören psikolojik danışma hizmetleri
alanında çalışmaları olmak.
Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Türk Dünyası ve Ortaçağ Kültürleri Arkeolojisi Dr. Öğr. Üyesi 3 Bizans ve Selçuklu Sanatı ile Bizans ve Arkeoloji alanında çalışmaları olmak.
Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Kurumlar Sosyolojisi Profesör 1 Yoksulluk ve Sağlık Sosyolojisi alanlarında çalışmaları olmak.
Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eski Türk Edebiyatı Dr. Öğr. Üyesi 1 16. yüzyıl Muhammediyeleri, Gülşenî şairler ve mecmualar üzerine çalışmaları olmak.
Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Türk Halk Edebiyatı Dr. Öğr. Üyesi 1 19. yüzyıl Konya âşıklık geleneği üzerine tenkitli metin, göçmen folkloru ve el sanatları konularında çalışmaları olmak.
Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Eğitim Yönetimi Dr. Öğr. Üyesi 4 Okullarda otantik liderlik, okullarda sosyal adalet liderliği, uzaktan eğitim, öğretmen liderliği ve yenilikçi okul konularında çalışmaları olmak.
Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Rehberlik ve Psikolojik
Danışmanlık
Profesör 1 Değerler ve siber psikoloji alanında çalışmaları olmak.
Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Matematik Eğitimi Profesör 1 Doçent unvanını Matematik alanında almış olmak. Spektral Teori üzerine çalışmaları olmak.
Fen Fakültesi Biyokimya Biyokimya Doçent 1 Doçent unvanını Kimya alanında almış olmak. Bitkisel yağların ve arkeolojik eserlerin spektroskopik analizleri üzerine kemometrik
modellemeler ile ilgili çalışmaları olmak.
Fen Fakültesi Biyokimya Biyokimya Doçent 1 Yapay fotosentez yaklaşımı ile fotokatalik ve sıvı/sıvı arayüzeylerde
hidrojen üretimi konularında çalışmaları olmak.
Fen Fakültesi Biyoloji Botanik Doçent 1 Doçent unvanını Biyoloji alanında almış olmak. Bitki sistematiği, bitki karyolojisi ve tohum mikromorfolojisi konularında çalışmaları olmak.
Fen Fakültesi Biyoloji Hidrobiyoloji Dr. Öğr.
Üyesi
5 Alglerde nanopartikül sentezi ile sınıflandırmasında evrişimli sinir ağı kullanımı konusunda çalışması olmak.
Fen Fakültesi Biyoloji Zooloji Profesör 1 Antioksidan kapasite ve enzim inhibisyonları üzerine çalışmaları olmak.
Fen Fakültesi Fizik Genel Fizik Profesör 1 Dönen Bose-Einstein yoğuşumları, dipolar Bose gazları, kuantum damlacıkları konularında çalışmaları olmak.
Fen Fakültesi Fizik Katıhal Fiziği Profesör 1 Doçent unvanını Fizik alanında almış olmak. Polimer, antioksidant
ve biyomoleküler yapılar üzerine ESR çalışmaları olmak.
Fen Fakültesi Fizik Matematiksel Fizik Doçent 1 Doçent unvanını Fizik alanında almış olmak. Topolojik yalıtkanlar ve perovskite güneş hücreleri üzerine çalışmaları olmak.
Fen Fakültesi Fizik Matematiksel Fizik Dr. Öğr. Üyesi 3 Fizik lisans mezunu olmak. Lityum iyon pillerde katı elektrolitler ve katot elektrot malzemeleri üzerine çalışmaları olmak.
Fen Fakültesi Fizik Nükleer Fizik Dr. Öğr.
Üyesi
3 Fizik lisans mezunu olmak. Nükleer çoklu parçalanma alanında çalışmaları olmak.
Fen Fakültesi Kimya Anorganik Kimya Profesör 1 Ferrosen ve oksim türevlerinin sentezi, elektrokimyasal ve biyolojik
uygulamaları ile ilgili çalışmaları olmak.
Fen Fakültesi Kimya Organik Kimya Profesör 1 Kaliksarenlerin quartz kristal mikrobalans, floresans, ilaç sensörü, enzim-mimik ve manyetik nanopartikül uygulamaları üzerine çalışmaları olmak.
Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Endüstriyel Tasarım Dr. Öğr. Üyesi 1 Endüstri Ürünleri Tasarımı alanında Lisans mezunu olmak, Yüksek lisans ve doktora eğitimini Endüstri Ürünleri Tasarımı alanında yapmış olmak. İş makineleri tasarımı konusunda çalışmaları olmak.
Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Kalem İşi Doçent 1 Doçent unvanını Geleneksel Türk Sanatları alanında almış olmak. Hayvan figürlü mimari çini süslemeler konusunda çalışmaları
olmak.
Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Grafik Profesör 1 Postmodern Sanat üzerine çalışmaları olmak.
Güzel Sanatlar
Fakültesi
Grafik Grafik Profesör 1 Çağdaş Özgün Baskı Sanatı ve Politik Söylem üzerine çalışmaları olmak.
Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Heykel Profesör 1 Doçent unvanını Koruma, Yenileme ve Restorasyon alanında almış
olmak. Somut ve somut olmayan kültürel mirasın bütüncül korunması konusunda çalışmaları olmak.
Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Heykel Profesör 1 Kamusal alan heykelleri ve sanat kültürü üzerine çalışmaları olmak.
Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Resim Profesör 1 Geleneksel Anadolu Mimarisinin Türk Resim Sanatına Yansımaları üzerine çalışmaları olmak.
Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Resim Doçent 1 Resim ve Oyun İlişkisi üzerine çalışmaları olmak.
Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Profesör 1 Doçent unvanını Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Bilim Alanında almış olmak. Yenidoğanlarda kanguru bakımı ve ağrıya yönelik çalışmaları olmak.
Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları
Hemşireliği
Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini Hemşirelik Anabilim Dalında yapmış olmak. Prematüre bebek beslenmesi ve aile merkezli bakıma yönelik
çalışmaları olmak.
Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Halk Sağlığı Hemşireliği Doçent 1 Doçent unvanını Halk Sağlığı Hemşireliği alanında almış olmak.
Göçmen sağlığı, basınç ülseri ve ölçek geçerlilik güvenirliliği konularında çalışmaları olmak.
Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik İç Hastalıkları Hemşireliği Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalında yapmış olmak. Radyasyon onkolojisi, palyatif bakım ve eğitimde simülasyon alanlarında çalışmaları olmak.
Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Anayasa Hukuku Dr. Öğr. Üyesi 2 Doktora eğitimini Kamu Hukuku alanında yapmış olmak. Seçim hukuku, insan hakları ve devlet başkanının görev yetkileri
alanlarında çalışmaları olmak.
Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Ceza ve Ceza
Muhakemesi Hukuku
Dr. Öğr.
Üyesi
2 Doktora eğitimini Kamu Hukuku alanında yapmış olmak. Tıp ceza
hukuku alanında çalışmaları olmak.
Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Ticaret Hukuku Profesör 1 Millletlerarası şirketler hukuku alanında çalışmaları olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Doçent 1 Doçent unvanını Uluslararası İktisat bilim dalında almış olmak. Nominal döviz kurları, sektörel üretim hacmi ve sanayi sektöründe
ihracat konularında çalışmaları olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetim ve Organizasyon Doçent 1 Doçent unvanını Yönetim ve Strateji alanında almış olmak. Örgütsel rezilyans, psikolojik sahiplenme ve işe gömülmüşlük konularında çalışmaları olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Yönetim ve Organizasyon Dr. Öğr. Üyesi 2 Doktora eğitimini Yönetim ve Organizasyon alanında almış olmak. Mantar yönetim, örgütsel rezilyans, örgütsel ustalık, sosyal girişim konularında çalışmaları olmak.
İktisadi ve İdari
Bilimler Fakültesi
Siyaset Bilimi ve
Kamu Yönetimi
Kamu Politikaları Doçent 1 Doçent unvanını Siyasal Düşünceler alanında almış olmak. Adalet, serbest piyasa ve aydınlanma konularında çalışmaları olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Lojistik Doçent 1 Doçent unvanını Pazarlama alanında almış olmak. Pazarlamada nitel araştırma yöntemleri, pazarlama inovasyonu, girişimci pazarlama ve çok kriterli karar verme yöntemi konularında çalışmaları olmak.
İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve
Tanıtım
Araştırma Yöntemleri Profesör 1 Doçent unvanını Halkla İlişkiler alanında almış olmak. Halkla ilişkiler eğitimi ve halkla ilişkiler etiği alanında çalışmaları olmak.
İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Radyo ve Televizyon Doçent 1 Doçent unvanını Gazetecilik ve Medya Çalışmaları alanında almış olmak. Haber, yeni medya ve dezenformasyon konularında
çalışmaları olmak.
İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Sinema Doçent 1 Doçent unvanını Sinema alanında almış olmak. Türk sineması ve toplumsal cinsiyet konularında çalışmaları olmak.
İslami İlimler Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları İslam Sanatları ve Dini Musiki Dr. Öğr. Üyesi 2 Doktora eğitimini Türk İslam Sanatları alanında yapmış olmak. Selçuklu ve Beylikler Dönemi Cilt Sanatı ve Tezhip Sanatı konusunda çalışmaları olmak.
İslami İlimler Fakültesi Temel İslam
Bilimleri
Hadis Profesör 1 Endülüs Hadisciliği ve Buhari üzerine çalışmaları olmak.
İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Kur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini Temel İslam Bilimleri alanında yapmış olmak. Muhaddis Kraat alimleri hakkında çalışması olmak.
İslami İlimler Fakültesi Temel İslam
Bilimleri
Tasavvuf Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini Tasavvuf Anabilim Dalında yapmış olmak. İlk dönem sufileri ve tasavvufi görüşleri üzerine çalışması olmak.
İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Tefsir Dr. Öğr. Üyesi 1 Selefi, Sufi ve Mu’tezili Söylemlerin tefsir anlayışları üzerine çalışması olmak.
Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında yapmış olmak. Ette ultrason ve tuz çözeltileri uygulamaları ve tahıl ürünlerinin teknolojik özelliklerini geliştirme üzerine çalışmaları
olmak.
Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Süt ve Ürünleri Teknolojisi Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında yapmış
olmak. Probiyotik-prebiyotik fermente süt ve tahıl ürünleri ve biyoaktif peptitler konularında çalışmaları olmak.
Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Laborant ve Veteriner Sağlık Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini Veterinerlik Zootekni Anabilim Dalında yapmış olmak. Küçükbaş işletmelerinde biyogüvenlik ve sağmal ineklerde yataklık tercihi konularında çalışmaları olmak.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi El Sanatları El Sanatları Doçent 1 Tekstil desen tasarımı ve geleneksel tekstiller üzerine çalışmaları olmak.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi El Sanatları El Sanatları Dr. Öğr. Üyesi 1 Tekstil yapıları ve bilgisayar destekli tasarım üzerine çalışmaları olmak.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi El Sanatları El Sanatları Dr. Öğr. Üyesi 1 Üç boyutlu yazıcılarda sanatsal yaratım süreci üzerine çalışmaları olmak.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık İç Mimarlık Profesör 1 İç Mimarlık alanında lisans mezunu olmak. Doçent unvanını İç Mimarlık alanında almış olmak.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi İç Mimarlık İç Mimarlık Dr. Öğr. Üyesi 1 İç Mimarlık / İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı alanında lisans mezunu olmak. Sağlık yapıları alanında mekânsal çalışmaları
olmak.
Mimarlık ve Tasarım
Fakültesi
Moda Tasarımı Moda Tasarımı Dr. Öğr.
Üyesi
1 Moda resmi eğitimi alanında çalışmaları olmak.
Mimarlık ve Tasarım
Fakültesi
Moda Tasarımı Moda Tasarımı Dr. Öğr.
Üyesi
1 Moda Tasarımı alanında geri dönüşüm ve ileri dönüşüm
konularında çalışmaları olmak.
Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Peyzaj Mimarlığı Dr. Öğr. Üyesi 3 Peyzaj Mimarlığı Bölümü lisans mezunu olmak, Yüksek lisans ve doktora eğitimini Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalında yapmış olmak. Peyzaj Mimarlığı’nda görsel kalite ve kentsel yeşil alanlarda
su yönetimi konularında çalışmaları olmak.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Sağlık Hizmetleri Yönetimi Dr. Öğr. Üyesi 1 Yüksek lisans ve doktora eğitimini Sağlık Yönetimi alanında yapmış olmak. Sağlık kurumlarında verimlilik, panoptizm ve
tıbbileştirme konularında çalışmaları olmak.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Çocuk Gelişimi Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini Çocuk Gelişimi alanında yapmış olmak. Sosyal
beceri, yaratıcılık ve okul öncesi eğitim programında görsel algı alanlarında çalışmaları olmak.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rehabilitasyon Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında yapmış olmak. Eş tükenmişliği, kaygı, mesleki tükenmişlik ve işle
bütünleşme konularında çalışmaları olmak.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Terapi ve Rehabilitasyon Fizyoterapi Dr. Öğr. Üyesi 3 Doktora eğitimini Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında yapmış olmak. Alt ekstremite ortopedik cerrahilerinde lenf drenajıyla ilgili, fetüslerde alt ekstremite nöromuskuler, farklı eğitim modellerinde
fiziksel aktivite ve sağlık profiliyle ilgili çalışmaları olmak.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Ameliyathane Hizmetleri Dr. Öğr. Üyesi 3 Doktora eğitimini Tıp Fizyoloji alanında yapmış olmak. Çinko ve erkek üreme sistemi konusunda çalışmaları olmak.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Profesör 1 Bakteri–litik faj interaksiyonu ve biyolojik–kimyasal materyallerde bakteriyel mutajenite, antimutajenite ve antimikrobiyal aktivite
konularında çalışmaları olmak.
Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Turizm ve Otel İşletmeciliği Doçent 1 Lisans ve yüksek lisans eğitimini Turizm alanında yapmış olmak. Doçent unvanını Turizm alanında almış olmak. Gastronomi ve
Kültürel miras turizmi alanlarında çalışmaları olmak.
Silifke Taşucu Meslek Yüksekokulu Seyahat, Turizm ve Eğlence Hizmetleri Turist Rehberliği Dr. Öğr. Üyesi 1 Seyahat işletmeciliği lisans mezunu olmak. Yüksek lisans ve doktora eğitimini Turizm işletmeciliği alanında yapmış olmak. İnanç turizmi ve kültür turistleri konularında çalışmaları olmak.
Turist rehberliği ruhsatnamesine ve kokartına sahip olmak.
Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Hareket ve Antreman Bilimleri Doçent 1 Fiziksel aktivite ve yaşam kalitesine ilişkin çalışmaları olmak.
Spor Bilimleri
Fakültesi
Antrenörlük Eğitimi Spor ve Sağlık
Bilimleri
Dr. Öğr.
Üyesi
1 Futbolcularda kas hasarı üzerine çalışması olmak.
Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Beden Eğitimi ve Spor Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini Beden Eğitimi ve Spor Eğitimi Anabilim Dalında
yapmış olmak. Sportif denge ve reaksiyon alanlarında çalışmaları olmak.
Spor Bilimleri
Fakültesi
Rekreasyon Rekreasyon Profesör 1 Madde bağımlılığı ve boş zaman aktiviteleri ile ilgili çalışmaları
olmak.
Taşkent Meslek Yüksekokulu Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bankacılık ve Sigortacılık Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini iktisat alanında yapmış olmak. Kamu borcunun
uzun dönem faiz oranı üzerindeki etkisi, orta gelir tuzağı ve döngüsel ekonomi konuları üzerine çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Bilgisayar
Mühendisliği
Bilgisayar Yazılımı Profesör 1 Görüntü şifreleme, kaotik harita kullanılan steganografi ve sayısal
çözüm yöntemleri ile ilgili çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Yazılımı Dr. Öğr. Üyesi 3 Doktora eğitimini Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalında yapmış olmak. Ters mühendislik yaklaşımı ile eğri uydurma, derin sinir ağlarının analizi ve ağ başarısının arttırılması konularında
çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik
Mühendisliği
Devreler ve Sistemler Doçent 1 Veri dengeleme, atölye tipi çizelgeleme ve görüntü işleme
konularında çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Elektronik Doçent 1 Doçent unvanını Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında almış olmak. Gömülü sistemler ve bulut bilişim güvenliği konularında
çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Haberleşme Dr. Öğr. Üyesi 3 Doktora eğitimini Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında
yapmış olmak. Duvar arkası radar ve karmaşık değerli sinir ağı konularında çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Kontrol ve Kumanda Sistemler Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında yapmış olmak. Uzay vektör PWM inverterleri ve STATCOM
konularında çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Enerji Dr. Öğr. Üyesi 1 Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Makine Mühendisliği alanında yapmış olmak. PIV ve sonlu hacimlerde üssel ayrıklaştırma konularında çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği İmalat Konstrüksiyon Dr. Öğr. Üyesi 1 Yüksek Lisans eğitimini İmalat Mühendisliği ve Doktora eğitimini Makine Mühendisliği alanında yapmış olmak. Optimizasyon, sayısal yöntemler ve gelişmiş sensör sistemleriyle işleme özellikleri
üzerine çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği İmalat Konstrüksiyon Dr. Öğr. Üyesi 1 Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Makine Mühendisliği Anabilim Dalında yapmış olmak. Zırh çeliğinin sürdürülebilir işlenebilirliği, triboloji ve bilyalı öğütme üzerine çalışmaları olmak.
Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Mekanik Dr. Öğr. Üyesi 1 Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Makine Mühendisliği alanında yapmış olmak. Küresel düzlemde hareket ve sezgisel algoritmalar
üzerine çalışmalar yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Anesteziyoloji ve
Reanimasyon
Profesör 1 En az 6 ay yurt dışı deneyimi olmak ve TÜBİTAK projesinde görev
almış olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Anesteziyoloji ve
Reanimasyon
Dr. Öğr.
Üyesi
1 Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı ve Algoloji Yan Dal
Uzmanı olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Beyin ve Sinir
Cerrahisi
Doçent 1 Pediatrik Nöroşirürji eğitimi ve eğitici eğitimi almış olmak ve
Pediatrik Nöroşirürji çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Genel Cerrahi Profesör 1 Meme cerrahisi konusunda “Avrupa Cerrahi Board sertifikası” ve
Avrupa Senoloji Sertifikası olması. Uluslararası rekonstrüktif meme kanseri cerrahisi sertifikası olması.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Göğüs Cerrahisi Doçent 1 Türk Göğüs Cerrahisi yeterlik belgesi sahibi olmak. İleri düzey VATS eğitimi ile PDÖ yönlendirici eğitimi almış olmak. Alanında yurtdışı deneyimi olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Göğüs Cerrahisi Dr. Öğr. Üyesi 1 Video yardımlı torakoskopi eğitimi almış olmak ve deney hayvanları kullanımı eğitimi almış olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Profesör 1 Yüksek riskli gebelikler (perinatoloji) yan dal uzmanı olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Ortopedi ve
Travmatoloji
Dr. Öğr.
Üyesi
1 El Cerrahisi yan dal uzmanı olmak ve el bileği artroskopisi konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Doçent 1 Eğiticinin Eğitimi ve Probleme Dayalı Öğrenim Yönlendiriciliği Eğitimi almış olmak. Periferik sinirler, Sinir iyileşmesi ve kök hücre üzerine çalışmaları olmak. Deney hayvanları kullanım sertifikasına sahip olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Dr. Öğr. Üyesi 1 Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmak ve El Cerrahisi yan dal uzmanı olmak.
Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Patoloji Doçent 1 Patoloji Dernekleri Federasyonu Tıbbi Patoloji yeterlik belgesi
almış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Acil Tıp Profesör 1 Klinik ve Deneysel Toksikoloji alanında çalışmaları olmak ve
probleme dayalı öğrenim konusunda eğitim almış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doçent 1 Çocuk İmmünoloji ve alerji hastalıkları yan dal uzmanı olmak ve çocuklarda ilaç alerjileri ile ilgili çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (Pediatrik
Nöroloji)
Dr. Öğr. Üyesi 1 Çocuk Nörolojisi Yan Dal Uzmanı olmak ve pediatrik nöromusküler hastalıklar yüksek lisansı yapmış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Çocuk ve Ergen Ruh
Sağlığı Hastalıkları
Dr. Öğr.
Üyesi
1 Avrupa Birliği Projesinde görev almak ve Nöropsikolojik Test Eğitimi Sertifikasına Sahip olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Deri ve Zührevi Hastalıklar Dr. Öğr. Üyesi 1 Temel Fototerapi Eğitimi almış olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları (Hematoloji) Doçent 1 Hematoloji Yan Dal Uzmanı ve Hematoloji alanında doçent unvanı almış olmak. Türk Hematoloji Derneği Yeterlik Belgesi ve Avrupa Hematoloji Sınav geçme sertifikasına sahip olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları (Romatoloji) Dr. Öğr. Üyesi 1 Romatoloji yan dal uzmanı olmak.
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Kardiyoloji Doçent 1
Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Ruh Sağlığı ve
Hastalıkları
Doçent 1 Bilişsel Davranışçı Terapi ve Destekleyici Psikoterapi uygulayıcısı sertifikasına sahip olmak. Avrupa Birliği Projesinde görev almak.
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Biyokimya Profesör 1 Biyokimya alanında tıpta uzmanlık belgesi sahibi olmak ve meslek
hastalıkları ve kütle spektrometre konusunda çalışmaları olmak.
Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Biyokimya Doçent 1 Tıp Fakültesi mezunu olmak ve Tıbbi Biyokimya (TUTG) uzmanlığını almış olmak ve Eğitici Eğitimi belgesine sahip olmak.
Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Turizm Rehberliği Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini Turizm İşletmeciliği Anabilim Dalında yapmış olmak. Yalnızlık Turizmi, kalkınma planlarında turizm ve seyahat planlama konularında çalışmaları olmak.
Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Dölerme ve Suni Tohumlama Dr. Öğr. Üyesi 1 Dölerme ve Suni Tohumlama Anabilim Dalında Doktora yapmış olmak. Spermada omiks fertilite belirteçleri hakkında çalışmaları olmak.
Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Veterinerlik Doğum ve Jinekolojisi Doçent 1 Doçent unvanını Veterinerlik Doğum ve Jinekolojisi bilim alanında almış olmak. İneklerde embiyo üretimi ve transferi konusunda çalışmaları olmak.
Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Veterinerlik Doğum ve Jinekolojisi Doçent 1 Doçent unvanını Veterinerlik Doğum ve Jinekolojisi bilim alanında almış olmak. Köpeklerde anti- müllerian hormon üzerine çalışmaları olmak.
Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Veterinerlik İç
Hastalıkları
Doçent 1 Buzağılarda Elektrokardiyografi ile ilgili çalışmaları olmak.
Veteriner Fakültesi Klinik Bilimler Veterinerlik İç Hastalıkları Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini Veterinerlik İç Hastalıkları alanında yapmış olmak. İç hastalıklarının klinik ve laboratuvar teşhisinde biyobelirteçler ve prematüre/yenidoğan buzağı hastalıkları konularında çalışmaları olmak.
Veteriner Fakültesi Klinik Öncesi Bilimler Veterinerlik Parazitolojisi Doçent 1 Doçent unvanını Veterinerlik Parazitolojisi bilim alanında almış olmak. Keneler ve hayvanların kene kaynaklı protozoon enfeksiyonları üzerine çalışmaları olmak.
Veteriner Fakültesi Temel Bilimler Veterinerlik Anatomisi Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini Veterinerlik Anatomisi alanında yapmış olmak. Geometrik morfometri üzerine çalışmaları olmak.
Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini Veterinerlik Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalında yapmış olmak. Tahıllı, tahılsız köpek mamalarının sindirilebilirliği ile köpeklerde yağ tercihi ve dışkı
kalitesinin belirlenmesi konularında çalışmaları olmak.
Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Hayvan Sağlığı
Ekonomisi ve İşletmeciliği
Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini Hayvan Sağlığı Ekonomisi ve İşletmeciliği alanında yapmış olmak.
Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Veterinerlik Genetiği Dr. Öğr. Üyesi 1 Veteriner Fakültesi lisans mezunu olmak. Çiftlik hayvanlarında fonksiyonel omiks ve proteomiks çalışmaları olmak.
Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Veterinerlik Zootekni Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini Veterinerlik Zooteknisi alanında yapmış olmak. Keklik yumurtalarının depolama şartları konusunda çalışmaları
olmak.
Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Entomoloji Dr. Öğr. Üyesi 1 Bitki Zararlısı Thripslerin moleküler sistematiği üzerine çalışmaları olmak.
Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Gıda Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında yapmış olmak. Sucuk ve Kokoreç gibi ileri işlenmiş et ürünlerinde gıda
güvenliği konusunda çalışmaları olmak.
Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Gıda Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında yapmış olmak. Mikroenkapsülasyon ve defitinizasyon konularında
çalışmaları olmak.
Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Gıda Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında yapmış
olmak. Yağlı tohum ve meyvelerin biyoaktif bileşenleri konusunda çalışmaları olmak.
Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Gıda Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi 1 Doktora eğitimini Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında yapmış olmak. Bazı süt ürünlerinin bakteriyel kompozisyonun belirlenmesinde; moleküler ve yeni nesil sekanslama yöntemlerinin
kullanımı konusunda çalışmaları olmak.
Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Tarım Makineleri Dr. Öğr. Üyesi 2 Doktora eğitimini Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Anabilim Dalında yapmış olmak. Derin kuyu sulama pompaları üzerine çalışmaları olmak.
Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Tarım Makineleri Dr. Öğr. Üyesi 2 Doktora eğitimini Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Anabilim Dalında yapmış olmak. Hassas tarımda uzaktan algılama sistemleri üzerine çalışmaları olmak.
Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Çayır Mera ve Yem Bitkileri Dr. Öğr. Üyesi 1 Çayır mera alanlarının ıslahında çalı ve yarı çalı türleri ile ilgili çalışmaları olmak.
Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Endüstri Bitkileri Dr. Öğr. Üyesi 1 Patates ıslahı üzerine çalışmaları olmak.
Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Tıbbi Bitkiler Dr. Öğr. Üyesi 1 Aynısefa, Sarıkantaron ve endemik bitkilerle ilgili çalışmaları olmak.
Ziraat Fakültesi Zootekni Hayvan Yetiştirme Profesör 1 Küçükbaş hayvanlarda besi performansı ve karkas özellikleri konusunda çalışmaları olmak.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.