Dolar 19,1781
Euro 20,9021
Altın 1.220,57
BİST 4.850,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 16°C
Pts 15°C
Sal 8°C

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 23 Öğretim Üyesi Alım İlanı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 23 Öğretim Üyesi Alım İlanı
2 Aralık 2021 10:37 pm
107
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğünden
Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Atanma ve Yükseltilme Yönetmeliği ile Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Atama, Yükseltme Ölçütleri ve Uygulama Esaslarına uygun olarak, 657 sayılı Kanunun 48. maddesindeki genel şartları ve ilanda belirtilen özel şartları sağlamaları kaydıyla öğretim üyesi alınacaktır. İlgili kadrolara başvuran adayların başvuruları yukarıda belirtilen Uygulama Esaslarının 7. maddesinin 4. fıkrası kapsamında kurulacak komisyon tarafından incelenerek ilanda belirtilen bilimsel nitelik şartları dışında başvuru şartlarını sağlamadığı tespit edilen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Öğretim Üyeliğine Atama, Yükseltme Ölçütleri ve Uygulama Esaslarına ksu.edu.tr/Default.aspx?SId=8132 web adresinden erişim sağlanabilir.
Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurulca denkliğinin onaylanmış olması şarttır. Başvuru süresi ilanın Resmî Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren 15 (on beş) gündür. Profesör ve Doçent atamalarında esas alınacak tablolara personel.ksu.edu.tr/Default.aspx?SId=7582 web adresinden erişim sağlanacak olup, başvuruların; www.ksu.edu.tr adresinde yayımlanan Başvuru Formu ekinde;
1) Öz Geçmiş ve Yayın Listesi ve Puanlama Tablosu,
2) Lisans, Yüksek Lisans, Doktora / Uzmanlık / Sanatta Yeterlik / Doçentlik Belgesi onaylı sureti,
3) Yabancı Dil Sonuç Belgesi,
4) Nüfus Cüzdan Fotokopisi,
5) Erkek Adaylar İçin Askerlik Durum Belgesi,
6) 1 Adet Fotoğraf,
7) Sabıka Kaydı ile yayınları kapsayan 1 adet fiziki yayın dosyası ve bu dosyadaki tüm belgeleri içeren; Profesör kadrosu için 6 adet, Doçent kadrosu için 4 adet PDF formatında hazırlanmış CD ile birlikte Personel Daire Başkanlığına şahsen teslim etmeleri gerekmektedir.
Profesör kadrosuna başvuran adaylar yayın listesinde ve yayın dosyasında eserlerinden birini başlıca eser olarak mutlaka belirteceklerdir.
Doçent kadrolarına başvuran adaylar, Üniversitemiz Öğretim Üyeliğine Atama, Yükseltme Ölçütleri ve Uygulama Esaslarının 5/1-c bendi uyarınca, Öğretim Üyeliğine Atanma ve Yükseltilme Yönetmeliğinin 10. maddesinde yer alan usule göre Üniversitelerarası Kurul tarafından oluşturulacak jüriler tarafından yapılacak sözlü sınavdan başarılı olmak zorundadır.
Ancak, sözlü sınav sonucunda doçentlik unvanını kazananlar ile daha önce bir başka üniversiteye atanmak üzere başvurup sözlü sınavdan başarılı olan ve bu başarısını Üniversitelerarası Kurul tarafından kendisine verilen “Doçentlik Sözlü Sınavı Başarı Belgesi” ile ibraz eden adaylar için ayrıca bir başka sözlü sınav yapılmayacaktır.
Birimi Unvanı K/D Adet Niteliği
EĞİTİM FAKÜLTESİ
Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi
Anabilim Dalı
Profesör 1 1 Doçentlik unvanını Fizik Eğitimi Bilim alanında almış olmak, fen bilimleri öğretimi ve fen bilgisi öğretmen eğitimi ile ilgili çalışmaları olmak.
Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi
Anabilim Dalı
Doçent 1 1 Doçentlik unvanını Yabancı Dil Eğitimi (İngilizce) alanında almış olmak, yabancı dil öğretimi alanında çalışmaları
olmak.
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ
Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı Doçent 1 1 Doçentlik unvanını Biyoloji Bilim alanında almış olmak, boya
bitkilerinin üretimi ve endüstriyel özellikleri üzerine çalışmaları olmak.
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
İktisat Bölümü İktisat Teorisi Anabilim Dalı Doçent 1 1 Doçentlik unvanını Makro İktisat Bilim alanında almış olmak,
petrol fiyatları ve tarımsal katma değer konularında çalışmaları olmak.
İktisat Bölümü İktisat Teorisi Anabilim Dalı Doçent 1 1 Doçentlik unvanını Makro İktisat Bilim alanında almış olmak, sosyal güvenlik, ekonomik kırılganlık ve kayıt dışı ekonomi
konularında çalışmaları olmak.
Sağlık Yönetimi Bölümü
Sağlık Yönetimi Anabilim Dalı
Doçent 1 1 Doçentlik unvanını Yönetim ve Strateji Bilim alanında almış
olmak, sağlık sektöründe kamu özel ortaklığı konusunda çalışmaları olmak.
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Uluslararası Ticaret ve
Lojistik Anabilim Dalı
Doçent 1 1 Doçentlik unvanını Üretim ve Operasyon Yönetimi Bilim alanında almış olmak, ileri İmalat Teknolojileri ile Teknoloji Yönetimi konularında çalışmaları olmak.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ
Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Din Felsefesi
Anabilim Dalı
Doçent 1 1 Doçentlik unvanını Felsefe ve Din Bilimleri Bilim alanında almış olmak, varoluşçu felsefe ve deizm üzerine çalışmaları
olmak.
Temel İslam Bilimleri
Bölümü Hadis Anabilim Dalı
Doçent 1 1 Doçentlik unvanını Temel İslam Bilimleri Bilim alanında
almış olmak, hadisleri araştırma ve anlama üzerine metodolojik çalışmaları olmak.
MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Elektrik Tesisleri Anabilim Dalı Doçent 1 1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği doktora mezunu olmak, Elektrik-Elektronik Mühendisliği bilim alanında doçent unvanına sahip olmak, melez harmonik filtreler ve fotovoltaik sistemlerin yapay zeka temelli kontrolü
konularında çalışmaları olmak.
ORMAN FAKÜLTESİ
Peyzaj Mimarlığı Bölümü Bitki Materyali ve Yetiştirme Tekniği
Anabilim Dalı
Doçent 1 1 Doçentlik unvanını Peyzaj mimarlığı bilim alanında almış olmak, dağ ekosistemlerin planlama ve yönetimi konusunda çalışmaları olmak.
TIP FAKÜLTESİ
Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Doçent 1 1 Doçentlik unvanını Göz Hastalıkları Bilim alanında almış olmak, Gebelerde posterior oküler kan akımıyla ilgili anjiografik çalışması olmak.
Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Doçent 1 1 Doçentlik unvanını göz hastalıkları bilim alanında almış olmak, Prematüre Retinopatisi Tanı ve Tedavisini yapıyor olmak ve bu konuda çalışmaları olmak.
Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Üroloji Anabilim Dalı Doçent 1 1 Doçentlik unvanını Üroloji Bilim alanından almış olmak, ve spermatogenez ile ilişkili östrojen reseptörleri konusunda çalışmaları olmak.
Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Aile Hekimliği
Anabilim Dalı
Doçent 1 1 Doçentlik unvanını Aile Hekimliği Bilim alanından almış olmak, birinci basamakta insomnia, uyku kalitesi ve
obstrüktif uyku apne sendromu üzerine çalışmaları olmak.
Dahili Tıp Bilimleri Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Doçent 1 1 Doçentlik unvanını Çocuk Gastroenterolojisi Bilim alanından almış olmak, çocuk gastroenteroloji, hepatoloji ve beslenme ile ilişkili çalışmaları olmak.
Temel Tıp Bilimleri Bölümü Biyoistatistik Anabilim Dalı Doçent 1 1 Doktorasını Biyoistatistik ve Tıp Bilişimi Anabilim Dalında yapmış olmak, Doçentlik unvanını Biyoistatistik bilim alanından almış olmak, infodemiyoloji alanında çalışmaları olmak.
Temel Tıp Bilimleri Bölümü Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Doçent 1 1 Doçentlik unvanını Histoloji ve Embriyoloji Bilim alanında almış olmak, lenfoid sistem, göz ve iyon kanalları üzerine çalışmaları olmak.
Temel Tıp Bilimleri Bölümü Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Doçent 1 1 Tıp fakültesi mezunu olup Doçentlik unvanını Histoloji ve Embriyoloji Bilim alanında almış olmak, Resveratrol üzerine çalışmaları olmak.
Temel Tıp Bilimleri Bölümü Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Doçent 1 1 Tıp Fakültesi Mezunu olmak, Tıbbi Mikrobiyoloji Uzmanı Olmak, Doçentlik unvanını Tıbbi Mikrobiyoloji Bilim alanında almış olmak, steroid tedavisi alan astım hastalarında oral bakteriyel flora analizi üzerine çalışma yapmış olmak.
ZİRAAT FAKÜLTESİ
Zootekni Bölümü Hayvan Yetiştirme Anabilim Dalı Doçent 1 1 Doçentlik unvanını Zootekni Bilim alanında almış olmak, yumurta kalitesi ve kanatlı refahı alanında çalışmaları olmak.
Zootekni Bölümü Hayvan
Yetiştirme Anabilim Dalı
Doçent 1 1 Doçentlik unvanını Zootekni Bilim alanında almış olmak, kanatlı yetiştirme ve ıslahı konusunda çalışmaları olmak.
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
Gıda İşleme Bölümü Gıda Teknolojisi Programı Doçent 1 1 Doçentlik unvanını Kimya alanında almış olmak, elektrokimya, fotoluminesans ve antikanser alanlarında çalışmaları olmak.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.